duminică , decembrie 10 2023
Home / Casa si Gradina / Cum alegem ingrasamantului cu zeolit natural?

Cum alegem ingrasamantului cu zeolit natural?

Cum alegem ingrasamantului cu zeolit natural?

Cu siguranta veti face o alegere excelenta optand pentru un astfel de ingrasamant. Veti vedea ca acesta are niste avantaje destul de mari si veti reusi sa va bucurati de ele. Fiind obtinut din tufuri vulcanice, ingrasamantul cu zeolit natural va fi exact ce aveti nevoie pentru a putea obtine recolte mult mai bogate. Din punct de vedere chimic, zeolitul natural este un aluminosilicat cu structura reticulara.

Aceasta structura are cateva avantaje deosebite. Ea are niste proprietati specifice de desorbtie, dar si de absorbtie. De asemenea, are si niste proprietati unice de schimb ionic, foarte benefice plantelor.

Proprietatile ingrasamintelor cu zeolit natural

zeolit naturalAceste ingrasaminte vor avea o serie de proprietati unice. Ele vor putea fi folosite fara probleme in agricultura, iar rezultatele obtinute vor fi pe masura. Veti constata ca productiile vor creste destul de mult. Cresterile de productie pot fi mai mari chiar si cu 35%. Fiind un dozator, dar si un reglator de apa si elemente nutritive, acest ingrasamant este perfect pentru cresterea armonioasa a plantelor.

Produsul se va activa dupa primul an de utilizare, acesta avand un efect important asupra solului. Folosind un astfel de ingrasamant din zeolit natural, veti vedea ca microbiologia solului va avea de castigat, acesta fiind un prim pas spre un sol cat mai fertil. De asemenea, solurile cu probleme, de pilda cele nisipoase sau acide, vor putea fi remediate folosind un astfel de ingrasamant.

Economisiti prin utilizarea acestui ingrasamant din zeolit

Zeolitul va mentine plantele sanatoase pentru o perioada mai lunga de timp. De asemenea, va avea un rol major in reducerea costurilor, dar si a timpului destinat ingrijirii plantatiei. Este un lucru cunoscut ca ingrijirea necesita cel mai mare timp, dar si cei mai multi bani. Zeolitul natural va permite eliberarea treptata a elementelor din sol, astfel incat plantele se vor putea bucura de substantele de care au nevoie.

Check Also

Interventii Urgente Instalatii Electrice

Interventii Urgente Instalatii Electrice

Cand sunt necesare interventii urgente instalatii electrice? Exista in viata de zi cu zi situatii …

Close