joi , iulie 25 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Instalatii Electrice Fotovoltaice

Instalatii Electrice Fotovoltaice

Care sunt motivele intemeiate pentru a alege instalatii electrice fotovoltaice?

In ultimul deceniu, numarul cladirilor in care au fost efectuate instalatii electrice fotovoltaice a crescut foarte mult. Atat proprietarii caselor cat si cei care detin cladiri comerciale sau industriale, s-au orientat spre panourile fotovoltaice. Chiar si unele cladiri administrative au fost dotate cu astfel de panouri, iar acest lucru nu este surprinzator.

Panourile soloare fotovoltaice ofera o serie de avantaje uimitoare, despre care vom discuta in continuarea acestui articol. Pana atunci insa, vom vedea ce sunt acestea, si de ce sunt atat de apreciate.

Instalatii electrice fotovoltaice: Ce sunt aceste instalatii?

Asadar, atunci cand vine vorba despre instalatiile electrice fotovoltaice, precizam faptul ca acestea sunt sisteme care capteaza si transforma lumina solara in energie electrica utilizand celule fotovoltaice.

Instalatii Electrice FotovoltaiceIn ceea ce priveste celulele fotovoltaice, acestea sunt fabricate din materiale semiconductoare cum ar fi siliciul. Aceste celule atunci cand sunt expuse la lumina solara, genereaza curent electric. De asemenea, mai trebuie precizat faptul ca aceste instalatii electrice fotovoltaice cuprind urmatoarele elemente: panouri solare, baterii pentru stocarea energiei, invertori sau diverse alte echipamente de control si monitorizare.

Avantajele sistemelor fotovoltaice

Asadar, acum ca am vazut ce sunt si din ce sunt alcatuite aceste instalatii fotovoltaice, acum trebuie sa discutam putin despre avantajele lor.

Se stie faptul ca ofera foarte multe avantaje, motiv pentru care se bucura de o popularitate atat de mare. Sa vedem asadar, care sunt cele mai evidente avantaje ale lor, care totodata reprezinta motive intemeiate pentru a le instala:

1. Panourile fotovoltaice reprezinta o sursa de energie curata si verde

Cel mai important dintre toate avantajele panourilor fotovoltaice este energia curata si verde pe care o ofera. Nu exista nicio teama sau ingrijorare cu privire la panouri. Acestea nu genereaza gaze nocive cu efect de sera in aer, cum ar fi dioxidul de carbon.

2. Folosesc resurse gratuite

Un alt avantaj deosebit de important care poate fi adus in discutie cu privire la aceste instalatii electrice fotovoltaice, este ca nu consuma resurse care necesita bani.

Celulele fotovoltaice depind de energia solara pentru a produce electricitate, care este disponibila gratuit in abundenta in jur. Practic, este necesara o investitie initiala in sistemul solar fotovoltaic, iar apoi acesta va folosi energia solara care este naturala si gratuita, pentru a genera curent electric.

3. Versatilitate

Celulele solare fotovoltaice pot genera electricitate oriunde. Tot ceea ce are nevoie o astfel de instalatie electrica fotovoltaica este lumina soarelui.

Si au avantajul de a putea fi instalate oriunde, atat la munte cat si la mare, atat la cladiri impresionante cat si la cladiri modeste. Practic, pot fi instalate in orice cladire, pentru ca peste tot pot fi captate razele soarelui.

4. Nu polueaza

Un alt avantaj de top al unei instalatii fotovoltaice este ca nu polueaza. Acestea nu necesita combustibili fosili, nu emit gaze si nu sunt fabricate din materiale care sa polueze. Drept urmare, persoanele care pun mare pret pe mediul inconjurator prefera sa obtina energia electrica dintr-o astfel de sursa.

5. Sunt usor de instalat si de intretinut

De asemenea, trebuie precizat faptul ca aceste instalatii electrice fotovoltaice pot fi usor instalate pe acoperisuri sau doar pe sol, fara a interfera cu stilul de viata al proprietarilor si al utilizatorilor.

De asemenea, aceste panouri fotovoltaice sunt cunoscute pentru costurile reduse de intretinere si operare in comparatie cu alte sisteme de energie regenerabila.

Check Also

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

Ce motive am sa aleg ferestrele cu geamuri termopan Brasov? Mai multi proprietari au ales …

Close