luni , decembrie 11 2023
Home / Sanatate / Nasterea in apa este o noua metoda de nastere naturala

Nasterea in apa este o noua metoda de nastere naturala

Nasterea in apa – o noua metoda de nastere naturala

nastere naturalaNasterea sub apa este o noua metoda de nastere naturala care a devenit din ce in ce mai populara in randul gravidelor. Dupa cum spune si numele metodei, aceasta consta in a fi scufundata in apa in timpul travaliului si expulziei. Maternitati de la noi din tara asigura cazi speciale pentru nasterea in apa. Poti petrece tot travaliul in apa, iesind din bazin pentru expulzia propriu-zisa, sau poti ramane acolo pe toata durata nasterii.

Acest lucru inseamna ca bebelusul tau va veni pe lume sub apa, iar moasa il va plasa pe pieptul tau dupa taierea cordonului ombilical. Este important de stiut ca atat tu, cat si bebelusul, veti primi aceeasi asistenta medicala ca intr-o sala de nasteri. Un aparat special va fi folosit pentru a monitoriza ritmul cardial al copilului. De asemenea, si mama poate primi medicatia necesara printr-o perfuzie.

Nastere naturala – o posibilitate

Cercetarile realizate in privinta beneficiilor nasterii sub apa nu sunt foarte concludente. Multe stufii au aratat existenta anumitor beneficii pentru mama, in timp ce altele nu au demonstrat nimic conclusiv. Totusi, majoritatea mamicilor care au nascut in apa au marturisit ca aceasta metoda le-a asigurat un mediu placut pentru travaliu.

La noi in Romania, ofera consultatii de specialitate pentru nastere naturala sub apa. De asemenea, pe langa acestea, ea se ocupa si cu distributia de bazine pentru nastere. Este singurul distribuitor din Romania de astfel de produse.

Reguli ce trebuie respectate

La momentul actual nu s-a constatat nici o diferenta la scorurile Apgar prin comparatia celor doua metode. Durata primei etape a travaliului poate fi redusa insa incazul nasterii sub apa. Extrem de importanta este respectarea regulilor cu privire la calitatea apei dar si protocoalele de curatare ale acesteia. Temperatura apei din bazin trebuie mereu monitorizata, pentru a asigura confort si a evita hipertermia. Asadar, temperatura apei trebuie sa fie undeva la 37 de grade Celsius.

Indiferent de situatie, nasterea sub apa se va realiza intotdeauna sub monitorizarea atenta a cadrelor medicale. Studiile efectuate pe aceasta metoda au demonstrat ca rata mortalitatii incazul nasterii sub apa sunt la fel cu ale unei nasteri normale.

 

Check Also

Analize Medicale Brasov

Analize Medicale Brasov

Analize Medicale Brasov Analize Medicale Brasov – Aveti stari de lipsa de energie? Lucrati intr-un …

Close