luni , decembrie 4 2023
Home / Diverse / Cetatea Prejmer

Cetatea Prejmer

Unde se afla cetatea Prejmer?

Foarte multe persoane isi doresc sa viziteze biserica si cetatea Prejmer. Acest articol este dedicat atat cetatii cat si bisericii din localitatea Prejmer. Cititi cu atentie pentru a descoperi cele mai interesante informatii referitoare la acest subiect.

Veti intelege cu usurinta datorita caror motive prefera oamenii sa viziteze acest loc si nu se orienteaza spre alte cetati sau alte biserici.

Biserica si cetatea Prejmer

Biserica si cetatea Prejmer se afla in localitatea cu acelasi nume, situata in judetul Brasov. Sau pentru a intra si mai mult in detalii, Prejmerul este o comuna asezata in zona de NE a Tarii Barsei. Distanta dintre comuna Prejmer si Brasoc este de 15 kilometri.

Cetatea PrejmerCei care doresc sa viziteze cetatea si biserica fortificata Prejmer pot ajunge cu usurinta acolo. De mentionat este faptul ca aceasta comuna este legata de oras prin Drumul National 11, in directia Sf. Gheorghe – Bacau pana la Harman.

De asemenea, este legata de oras si prin Drumul National 10, de la Harman in directia Buzau. Ba chiar mai mult, exista si o cale ferata catre SF. Gheorghe. Deci, accesul in aceasta comuna este foarte usor pentru cei interesati.

Cetatea si biserica: Obiectiv turistic important al judetului

Exista diverse obiective turistice in Brasov, dar biserica si cetatea Prejmer sunt cele mai importante. Acest lucru se datoreaza printre altele si faptului ca acestea reprezinta cel mai vechi obiectiv turistic din judet.

Intr-adevar exista Castelul Bran, Cetatea Viscri sau alte obiective turistice cunoscute. Cu toate acestea insa, biserica si cetatea Prejmer reprezinta principala atractie a judetului in opinia multor turisti.

Discutam in cazul de fata despre un monument istoric si de arhitectura, in mod special daca ne referim la biserica. Acest obiectiv turistic dateaza de foarte mult timp, mai exact din secolul al XIII-lea. A fost construita in locul unei vechi bazilici romane, care fusese construita in secolul al XII-lea.

Demn de mentionat este faptul ca acest obiectiv turistic a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Face parte din acest patrimoniu nu de ieri – de azi, ci inca din anul 1999. Practic, toata lumea a aflat despre aceasta cetate de la Prejmer si despre biserica fortificata din localitate.

De asemenea, discutam despre singurul obiectiv turistic din tara care a fost notat cu trei stele in faimosul Ghid Michelin. In ciuda faptului ca Romania are foarte multe obiective turistice, nici unul nu are acest privilegiu. Nici un alt obiectiv turistic nu este notat cu trei stele. Acesta este un alt motiv de mandrie pentru locuitorii acestei minunate comune din apropierea Brasovului.

Concluzie

Asadar, ca o scurta recapitulare, biserica fortificata si cetatea Prejmer se afla in localitatea Prejmer, din judetul Brasov. Este cel mai vechi si in acelasi timp cel mai important obiectiv turistic al Brasovului (din intreg judetul Brasov).

Este un obiectiv turistic cunoscut in toata lumea in conditiile in care a fost inscris in Patrimoniul cultural mondial UNESCO. Ba chiar mai mult, are si trei stele in renumitul Ghid Michelin.

Este un obiectiv turistic care in mod evident nu ar trebui sa fie ratat de catre persoanele care doresc sa descopere Romania. In plus, se poate ajunge cu mare usurinta atat cu masina cat si cu trenul in aceasta localitate.

Si mai mult decat atat, turistii pot sa parcheze chiar in fata obiectivului turistic. Deci, au toate motivele pentru vizitarea acestui loc fascinant.

Check Also

Formatie Muzica De Petrecere

Formatie Muzica De Petrecere

Cum sa alegi corect o formatie muzica de petrecere? Formatie Muzica De Petrecere – Daca …

Close