duminică , decembrie 10 2023
Home / Servicii Externe / Certificat Energetic Brasov

Certificat Energetic Brasov

Certificat energetic Brasov

Un certificat energetic Brasov este un act de care veti avea nevoie. Certificatul va va ajuta sa aveti facturi mai mici la intretinere. Persoanele care cumpara sau inchiriaza o locuinta, isi vor face o parere cu privire la performanta energetica a acesteia. Din anjul 2013, un astfel de certificat este obligatoriu. El este obligatoriu atat in cazul vanzarii, cat si la inchirierea unui imobil. De asemenea, proprietarul are obligatia de a prezenta clientilor o copie a acesti certificat. Clientii isi vor putea face astfel o parere cu privire la eficienta energetica a cladirii.

Certificat energetic Brasov

Un astfel de certificat prezinta mai multi indicatori. Cel mai important indicator este cel al clasei energetice. Veti vedea ca sunt locuinte care pornesc de la clasa energetica A si ajung pana la clasa energetica G. Consumul anual de energie este un alt lucru prezentat de acest certificat. De asemenea, indicele de emisii echivalent CO2 este si el prezent in certificat. Certificatul prezinta clasa energetica, dar si consumul anual de energie. Acesta va cuprinde numeroase recomandari pentru reducerea consumului de energie.

Certificat Energetic BrasovCu cat cladirea are o clasa energetica mai ridicata, cu atat factura finala la energie electrica este mai mica. Introducerea unui Certificat Energetic Brasov ii ajuta pe cumparatori sa verifice eficienta cladirii. Acesti indicatori de eficienta trebuie afisati in anunturile imobiliare. Cumparatorul va putea compara consumul de energie al diverselor locuinte.

Certificat energetic Brasov

Fara certificatul energetic, nu se vor putea face tranzactii. Obtinerea certificatului este obligatorie la vanzarea unei locuinte. De asemenea, un astfel de certificat este extrem de important si la inchirierea acesteia. Fara un certificat energetic, toate tranzactiile imobiliare sunt nule. Responsabilitatea obtinerii certificatului cade in sarcina proprietarului.

Acest Certificat Energetic Brasov va fi valabil pentru 10 ani de la intocmirea acestuia. Daca se fac lucrari de renovare majora, acest certificat trebuie si el reinnoit. Un astfel de certificat se obtine foarte usor. El va fi intocmit de un auditor energetic. Un astfel de auditor este autorizat de Ministerul Dezvoltarii. Liste auditorilor este prezentata pe site-ul ministerului. De asemenea, pe acest site veti gasi lista cu toate datele de contact ale acestor auditori energetici.

Check Also

firme brasov

Firme Brasov

Firme Brasov Daca aveti nevoie de un atelier auto de incredere, asigurati-va ca inainte sa …

Close