joi , iulie 25 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Pentru ce se foloseste o proiectare instalatii curenti slabi?

O proiectare instalatii curenti slabi este executata pentru instalatiile electrice parcurse de curentii de intensitate mica in raport cu curentii care parcurg instalatia de lumina.

Intensitatea scazuta a curentului este datorata in mod special puterii reduse a receptoarelor existente in asemenea instalatii. In ceea ce priveste curentii slabi, puteti descoperi mai multe detalii despre acestia in randurile de mai jos.

In ce aplicatii este utila o proiectare instalatii curenti slabi?

O proiectare instalatii curenti slabi poate fi necesara pentru diverse aplicatii. Un astfel de exemplu poate fi reprezentat de televiziunea cu circuit inchis CCTV. Mai exact, este vorba despre utilizarea unui sistem de supraveghere.

Acesta nu are nevoie de o pregatire speciala si nici de unelte speciale. Nu este nevoie nici de prea mult efort depus de catre dvs. Sistemul este usor si de instalat dar si de utilizat.

O proiectare instalatii este necesara de asemenea si pentru sistemele antiefractie. In acest caz discutam despre sistemele de detectie si semnalizare efractie. Partile componente ale unui astfel de sistem sunt:

 • Centrala de efractie.
 • Detectorii (detectori de miscare cu infrarosu, detectori de geam spart, buton de panica/pedala de panica, bariera infrarosu)
 • Echipamente de avertizare.

Proiectarea unei instalatii pentru curentii slabi poate fi utila si cand vine vorba despre sistemele de control de acces si pontaj moderne. Acestea sunt sisteme pe care un controler le gestioneaza. Controlerul comunica unui computer toate evenimentele din sistem.

Aceste informatii sunt prelucrate ulterior de catre softurile de pontaj si control. Acestea au functii grafice pentru a analiza activitatea fiecarui angajat sau a fiecarui departament in parte.

Proiectare Instalatii Curenti SlabiReferitor la softul de control cu acces, acesta poate permite sau poate interzice accesul in unele zone ale cladirii. Un astfel de sistem de control poate fi intalnit in institutiile publice dar si in fabrici, depozite, hale, etc. Pentru instalarea unui asemenea sistem este de asemenea necesar serviciul de proiectare instalatii curenti slabi.

Partile componente ale unui sistem de control cu acces sunt urmatoarele:

 • Centrala de comanda a punctului de acces.
 • Cititoarele electromagnetice sau diverse alte tipuri de cititoare.
 • Cardurile de proximitate.
 • Butoane cerere de iesire.
 • Dispozitive pentru blocarea/deblocarea controlata a usii.
 • Amortizor.
 • Dispozitive de inregistrare (pentru ca sistemul sa fie monitorizat direct de la calculator).
 • Interfete de comunicare in sistem.

Un alt exemplu de situatie in care este necesara o proiectare instalatii este reprezentat de sistemele de detectie incendiu. Un astfel de sistem este alcatuit din componentele urmatoare:

 • Centrala detectie incendiu.
 • Detectori (de fum, temperatura, caldura, gaz, etc.).
 • Buton de incendiu.
 • Sirena si indicatori optici de semnalizare.

Si pentru un astfel de sistem este nevoie inainte de toate de o proiectare. In lipsa acesteia, sistemul nu poate fi instalat.

Concluzie

Se poate vedea foarte clar faptul ca o proiectare instalatii curenti slabi este deosebit de utila in diverse aplicatii. De la sistemele CCTV la sistemele de control acces, sisteme de detectie incendiu si pana la sistemele antiefractie, toate folosesc curentii slabi.

Pentru ca toate aceste sisteme sa poata fi instalate, este necesar serviciul de proiectare instalatii curenti slabi. Doar dupa ce se obtine proiectarea, in baza proiectului existent pot fi instalate sistemele respective.

Cat despre serviciul de proiectare a instalatiei pentru curentii slabi, acesta este executat de catre firmele de specialitate. Aceste firme pot ajuta la instalarea sistemelor respective.

Check Also

Termopane Brasov Preturi

Termopane Brasov Preturi

Ce factori au influenta pentru termopane Brasov preturi? Stim cu totii ca geamurile termopane sunt …

Close