Cand sunt necesare interventii urgente instalatii electrice?
Exista in viata de zi cu zi situatii in care oamenii cauta specialisti in Interventii urgente instalatii electrice. Acest articol este in mod special redactat astfel incat sa va ofere informatii utile referitoare la acest subiect. Aflati care sunt situatiile in care trebuie sa chemati cat mai repede posibil electricianul acasa la dvs.
Interventii urgente instalatii electrice
In cele mai multe cazuri, echipamentele electrice nu pot face fata fluctuatiilor mari de tensiune. In cazul unei pene de curent sau al unei pene de curent, unele dispozitive si aparate vor functiona defectuos. In aceste conditii ati putea chema de urgenta un electrician acasa pentru a preveni defectarea aparatelor.
Calitatea energiei electrice devine din ce in ce mai importanta pe masura ce societatea devine din ce in ce mai dependenta de electricitate. Prin urmare, este firesc ca livrarea de energie de calitate (neintrerupta) sa fie primordiala. Furnizarea de energie neintrerupta si continua catre locuinta dvs. este sarcina operatorului sistemului dvs. de distributie.
Dar calitatea energiei depinde nu numai de operatorul sistemului de distributie. Producatorii de energie electrica si interactiunea cu aparatele si dispozitivele conectate din casele consumatorilor joaca, de asemenea, un rol.
Cei mai multi dintre noi sunt familiarizati cu lumina palpaitoare ciudata din camera de zi. Aceasta palpaire este rezultatul direct al fluctuatiilor de tensiune din retea. In general, aceste fluctuatii nu prezinta nicio problema reala deoarece operatorul dumneavoastra de distributie are masuri de siguranta specifice si multiple. De exemplu, instalatiile grele nu vor fi conectate la reteaua de joasa tensiune.
Intreruperile neplanificate si neintentionate ale retelei de alimentare sunt destul de rare, desi, din pacate, nu pot fi niciodata excluse complet. Cauzele lor pot varia:
- scurtcircuite: de exemplu din cauza unui cablu rupt care a fost rupt in timpul lucrarilor de excavare.
- suprasarcina: de exemplu, ca urmare a unei lovituri de fulger.
- varfuri de tensiune: de exemplu, ca urmare a instalarii bruste la scara larga a panoului solar.
Posibile efecte ale fluctuatiilor de tensiune asupra dispozitivelor electrice
Casa ta este conectata la reteaua de joasa tensiune, care furnizeaza energie la o tensiune de 230 de volti. Pentru a preveni interventii urgente instalatii electrice cauzate de deteriorarea sau defectarea totala a aparatelor electrice, exista standarde care stabilesc limite pentru abaterea maxima de la aceasta tensiune de retea.
La randul lor, aparatele electrice trebuie proiectate in asa fel incat sa functioneze corespunzator in aceste limite. Un aparat construit sa functioneze la 230 V isi va servi durata maxima de viata la aceasta tensiune.
Daca tensiunea este prea mica, amperajul creste, ceea ce poate duce la topirea componentelor sau la functionarea defectuoasa a aparatului. Daca tensiunea este prea mare, acest lucru va face ca aparatele sa functioneze „prea repede”, ceea ce le va scurta durata de viata. Cablurile si liniile de alimentare nu sunt in pericol.
Unele aparate sunt mai sensibile la astfel de fluctuatii decat altele. Acest lucru se aplica in principal aparatelor care contin (prea multe) bobine ( dimmere, motoare ) sau electronice ( PC-uri, televizoare ).
Cum sa preveniti daune potentiale?
Masurile de precautie potrivite vor ajuta la minimizarea daunelor materiale si a pierderilor financiare. Astfel nu vor mai fi necesare interventii urgente instalatii electrice. Iata cum ar trebui sa procedati!
1. Cumparati aparate care indeplinesc cerintele marcilor de calitate
Asigurati-va ca aparatul este capabil sa suporte fluctuatiile de tensiune. Acest lucru este specificat in marcajul CE. Verificati de doua ori cu furnizorul daca este necesar.
2. Verificati regulat instalatia interioara
De la contorul dvs. de energie electrica, sunteti responsabil pentru aparatele de uz casnic din locuinta dvs. Este recomandabil sa verificati la intervale regulate instalatia interioara (cablurile si liniile electrice de la contor, inclusiv intrerupatoarele de declansare si intrerupatorul principal) .
3. Luati in considerare configurarea unui protector de supratensiune
In comertul cu amanuntul sunt disponibile in mod obisnuit diverse produse care actioneaza ca un protector la supratensiune. Intr-o masura limitata, ofera si protectie impotriva daunelor ca urmare a loviturilor de trasnet. O sursa de alimentare neintrerupta nu numai ca va nivela varfurile de tensiune dintre retea si instalatia dvs., dar va continua sa va dea tensiune pentru o perioada scurta de timp dupa o intrerupere a curentului.